0 Shares 78 Views

Ce faci dacă ți-a căzut telefonul în apă?

admin Dec 24, 2014
0 79

Atunci când ai un telefon scump, dar nu numai atunci cea mai mare teamă care o ai este să nu-l scapi pe jos sau în apă. Tentru că cu tehnologia aceasta care este acum în el, automat poți să-ți iei adio de la gadgetul tău.

Cell-Phone-Under-Water

Bineînteles că există și telefoane care sunt rezistente la apă, sau huse care îți pot feri telefonul de asemenea probleme. Însă nu toți ne permitem, sau nu vrem să utilizăm astfel de accesorii.

Așadar iată ce trebuie să faci odată ce telefonul tău s-a udat.

Primul pas este să-l închizi. Apoi să-i scoți bateria, cartela SIM, și cardul microSD.

În acest moment cel mai important este să nu te panichezi. Sub nicio formă nu trebuie să folosești un uscător de păr pentru a scoate apa din el. Folosind acestea, din contră vei împinge apa și mai mult în el.

Folosește prosoape de hârtie pentru a absorbi apa, eventual un aspirator petru zonele mai puțin accesibile.

Ți minte acele pungulițe mici de silicagel mici albe pe care le găseai în cutiile de pantofi sau în gențile pe care le cumpărai? Dacă le mai ai, atunci acuma este momentul să le folosești. Acest silcagel are o proprietate fantastică de a absorbi apa. Dar probabil ca nu le mai ai. În acest caz foloseste o pungă de orez în care să bagi telefonul.

Telefonul trebuie să stea așa între 48 și 72 de ore. Nu te grăbi să-l scoți de acolo, pentru că în momentul în care îl aprinzi, dacă circuitele nu sunt complet uscate riști să îl arzi.

Asta ar fi o primă metodă. La cea de-a doua este puțin mai greu de apelat. În Statele Unite există service-uri specializate în asemenea probleme.

TekDry și DryBox folosesc legile fizicii pentru a salva smartphone-urile clienților în mai puțin de 20 de minute. Mai exact, telefoanele care au căzut în apă sunt introduse într-un container care se depresurizează, dispozitivul fiind în vid. Apoi, se aplică un pic de căldură, iar din cauza combinației de presiune scăzută și a temperaturii mai ridicate, apa începe să iasă din aparat și să fiarbă, evaporându-se rapid.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category