0 Shares 240 Views

Află cât de sănătos ești în funcție de cât de mult poți să stai într-un picior

admin Dec 23, 2014
0 241

Conform unor cercetători japonezi, există un risc mai mare de accident vascular cerebral sau de demență la persoanele care nu își pot păstra echilibrul într-un picior mai mult de 20 de secunde.

webmd_photo_of_trainer_doing_one_leg_balance

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1387 pacienți, 841 de femei şi 546 de bărbaţi cu vârsta medie de 67 de ani, care au fost rugați să-și mențină echilibrul într-un singur picior pentru 60 de secunde.

După efectuarea testului cercetătorii au examinat creierul pacienților prin imagistica prin rezonanță magnetică.

JClinImagingSci_2013_3_1_35_117459_u2

„Studiul nostru a descoperit că abilitatea de a sta într-un picior este un test important pentru sănătatea creierului. Persoanele care prezintă o capacitate slabă de a menţine echilibrul pe un picior ar trebui să fie suravegheate mai atent, deoarece acest lucru poate indica un risc crescut de boli cerebrale şi declin cognitiv“, a declarat profesorul Yasuharu Tabara, principalul autor al cercetării.

Rezultatele, au arătat că 34,5% dintre cei care aveau mai mult de două leziuni specifice infarctelor lacunare au avut probleme în a-şi menţine echilibrul. Acelaşi lucru a fost valabil şi pentru cel 16% dintre participanţi care aveau o singură astfel de leziune.

Autorii studiului spun că oamenii care au probleme de echilibru în această situaţie trebuie să beneficieze de atenţie sporită din partea medicilor, deoarece instabilitatea posturală poate fi o consecinţă a unor anomalii la nivelul creierului.

Concluzia cercetătorilor de la Universitatea din Kyoto a fost că incapacitatea de a sta într-un picior timp de mai mult de 20 secunde se asociază cu microhemoragii şi accidente vasculare cerebrale „silenţioase“, care ulterior pot duce la afecțiuni severe.

Sursa: Stroke Journal

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category