0 Shares 54 Views

Klaus Iohannis în prima zi de mandat a decorat deja primul român

admin Dec 22, 2014
0 55

Octav Bjoza a fost plăcut surprins de către actualul preşedinte, Klaus Iohannis. În data de 22 decembrie preşedintele Klaus Iohannis a participat la o ceremonie de depunere a coroanelor în amintirea Revoluţiei, moment în care Klaus Iohannis şi-a exprimat dorinţa de a-l decora pe Octav Bjoza, deţinut politic.

klaus_iohannis_bun_23755900

„Am decis să acord cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național Steaua României, domnului Octav Bjoza, președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, pentru sacrificiul și curajul de care el și oameni ca el au dat dovadă în vremea dictaturii și pentru a păstra vie memoria victimelor comunismului”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Octav Bjoza a fost surprins şi impresionat de gestul preşedintelui.

„Pentru noi a fost una dintre cele mai plăcute surprize ale ultimilor 25 de ani. Este pentru prima dată pentru un președinte al țării când își începe prima zi de muncă cu foștii deținuți politici, cea mai vitregită categorie de persoane”, a declarat Octav Bjoza.

„Sper ca să fie un președinte care să asigure o armonie, o atmosferă constructivă, de lucru, între Parlament și Guvern, între aceste două instituții și Președinție, între persoane de prim rang, și nu o stare de tensiune. Cred că va avea această disponibilitate de a lucra în interesul națiunii române”, a adăugat acesta.

Octav Bjoza vine şi cu o propunere interesantă pentru turismul României, acesta ar vrea ca cea mai cumplită temniţă, cea de la Fortul 13 Jilava, să fie transformată în muzeu.

Sursa Digi24

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category