Moment istoric: Klaus Iohannis a depus jurământul de investire în fața Parlamentului

0
53

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

iohannis_epoca_06432400

Sedinţa comună solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată ceremoniei de învestire a lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României a început, cu intonarea imnului naţional, preşedintele ales urmând să depună jurământul. În timpul intonării imnului național, președintele ales al României, și-a ținut mâna în dreptul inimii.

La 12:08 Klaus Iohannis a depus jurământul în fața camerelor reunite ale Parlamentului României.

Acesta a fost urmat apoi de către Patriarhul Daniel care a binecuvântat investirea acestuia.

După momentul solemn de la Palatul Parlamentului, acesta se va deplasa la Palatul Cotroceni, unde urmează să aibă loc ceremonia de predare-primire a funcţiei între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis.

„Voi fi preşedintele tuturor românilor.

„Vă mulţumesc vouă, tuturor concetăţenilor mei, pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României. La 25 de ani după căderea comunismului aţi făcut încă o dată să triumfe democraţia şi participarea. Sunt profund mişcat de dragostea de ţară care a stat în spatele participării la vot, de aspiraţia spre libertate şi prosperitate a românilor”

„Se vorbeşte foarte mult despre aşteptări, despre speranţele pe care românii şi le pun în viitor. Le spun românilor – aşteptările mari pot duce la rezultate mari. Pentru că aşteptările mari înseamnă mai multă muncă”, a declarat Klaus Iohannis în fața Parlamentului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here