0 Shares 94 Views

Fii atent la jucăriile achiziţionate pentru copii, acestea pot fi dăunătoare

Crina Dec 21, 2014
0 95

Se apropie perioada din an în care copilaşii primesc un număr mare de cadouri, însă fii atent atunci când le achiziţionezi deoarece unele dintre acestea pot fi dăunătoare pentru copilul tău.

A woman selling Chinese made toys waits

Diversitatea este din ce în ce mai mare în materie de jucării, motiv pentru care trebuie să te informezi cu privire la jucăriile periculoase.

În ultimul timp datorită timpului scurt, tot mai mulţi părinţi nu mai sunt atenţi la materialul din care jucariile sunt confecţionate, motiv pentru care specialiştii au tras un semnal de alarmă cu privire la substanţele chimice sau anumite elemente din componenţa jucăriilor, care le pot afecta micuţilor sănătatea.

Pe lângă faptul că unele jucării conţin substanţe toxice acestea pot avea şi alte efecte dăunătoare precum:

1. Pot sufoca copilul
Dacă jucăriile conţin piese mici acestea pot fi înghiţite cu uşurinţă şi poate apărea pericolul de sufocare. Foarte mulţi copii ajung la spital din acest motiv

2. Pot afecta auzul copiilor
Dacă jucăriile scot un zgomot mult prea puternic pot afecta auzul sensibil al copiilor. Unele studii au demonstrat că dacă o jucărie scoate zgomote mai mari de 85 de decibeli,ele pot provoca pierderea auzului în condiţiile în care sunt utilizate un timp îndelungat.

3. Magneţii pot fi o problemă gravă pentru sănătatea copilului tău
Dacă un copil înghite unul sau mai mulţi magneţi aceştia pot determina infecţii, perforaţii ale intestinului sau pot produce septicemie.

Magneţii nu sunt eliminaţi ci rămân în organism pentru o perioadă lungă de timp. Dacă copilul are greaţă, vărsături sau diaree trebuie mers de urgenţă la medic pentru examinare.

4. Pot conţine substanţe toxice
Multe jucării pot conţine plumb, o substanţă toxică pentru copil. Plumbul este otrăvitor şi poate ataca grav organismul prin intoxicare şi leziuni renale. O altă substanţă toxică se află în plastifianţi pe care uneori copiii le mestecă şi le bagă în gură, însă această substanţă, nu implică un risc major de contaminare pentru copii.

Important este ca atunci cand achizitionezi o jucarie să citeşti cu atenţie recomandările cu privire la modul de utilizare şi ceea ce conţin. De asemenea, să verifici dacă au expirat, de obicei jucăriile cu baterii având termen de valabilitate.

Sursa

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category