0 Shares 102 Views

În Buzău a fost descoperit cel mai mare zăcământ de țiței și gaze din ultimii 30 ani

Crina Dec 18, 2014
0 103

După o investiție de 5 milioane euro, OMV Petrom și Hunt Oil Company of Romania își culeg acum roadele.

zacamant-de-petrol-in-iasi-crop-644x416

Aceste companii au anunţat că în județul Buzău a fost descoperit un zăcământ de ţiţei şi gaze, un zăcământ care pare să fie cea mai mare descoperire de acest gen din ultimii 30 ani.

„Aceasta are potenţialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, declară într-un comunicat grupul austriac OMV.

Zăcământul a fost găsit la o adâncime de peste 2.500 de metri la 7-12 km distanţă de zăcăminte mature, zăcăminte exploatate de mai bine de 50 de ani.

Se estimează că din această descoperire se vor obține o producţie pe sondă de 1.200 – 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi, ceea ce înseamnă o cantitate foarte mare de petrol.

„Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare post-privatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României”, a declarat, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom.

Această descoperire a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în anul 2010 de catre OMV Petrom şi de către subsidiara grupului petrolier american Hunt Oil.

Sursa: Mediafax

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category