0 Shares 83 Views

Iată ce efecte au sucurile dietetice

Crina Dec 13, 2014
0 84

De cele mai multe ori atunci când optăm pentru un suc îl alegem pe cel dietetic deoarece conţine mai puţin zahăr şi astfel nu ne îngrăşăm.

COCA COLA PEPSI

Cercetătorii, în schimb, nu sunt de aceeaşi părere ca şi noi. Aceştia susţin că efectul băuturilor dietetice sunt de fapt opusul celui aşteptat.

Kristin Kirkpatrick susţine că sucurile dietetice sunt mai dăunătoare faţă de cele obişnuite, deoarece conţin îndulcitori artificiali.

Sara Bleich, profesor la Johns Hopkins School of Public Health, în urma unui studiu a ajuns la concluzia că persoanele grase care beau sucuri dietetice ajung să consume mai multe calorii din alimente.

Băuturile dietetice îngraşă pentru că conţin îndulcitori artificiali care nu au calorii, însă care stimulează centrii cerebrali ai mecanismului recompensei şi astfel ai tendinţa de a mânca mai mult.

Epidemiologul Jennifer Nettleton a realizat un studiu în anul 2009 care arată că persoanele care beau sucuri dietetice au un risc mai mare de a face diabet de tip II. De asemenea, aceste băuturi cresc riscul de apariţie a hipertensiunii, a atacului vascular şi a sindromului metabolic.

Un alt efect negativ adus de către aceste sucuri este acela că flora intestinală este distrusă, motiv pentru care creşte rezistenţa la insulină şi intoleranţa la glucoză.

Încearcă să eviţi sucurile dietetice şi să te axezi mai mult pe cele naturale care nu conţin îndulcitori şi substanţe dăunătoare pentru organism.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category