0 Shares 62 Views

Google News se va retrage de pe piaţa din Spania

admin Dec 13, 2014
0 63


Google News se va retrage de pe piaţa din Spania datorită unei legi impuse de către iberici, o lege care presupune că publicaţiile online din Spania vor fi obligate să suporte o taxă pentru textele preluate pe internet de către motoarele de căutare.

google-news-will-close-in-spain

Deoarece Google News oferă servici gratuite, astfel că nu obţin nici un venit, ei au decis să se retragă de pe această piaţă.

„Google News este un produs gratuit, fără publicitate, prin care nu obținem niciun venit. Astfel, nu ar fi în interesul financiar al companiei dacă am plăti pentru conținutul acestei pagini”, a declarat Anais Perez, purtătorul de cuvânt al Google Spania.

„Credem că internetul se bazează pe dreptul la liberă informaţie şi pe dreptul utilizatorilor de a retransmite acea informaţie; cu cât mai mulţi oameni au acces la informaţie, cu atât mai bine. În acest caz, odată cu închiderea Google Noticias, mai puţini utilizatori vor avea acces la informaţie. Astfel, libertatea presei ar putea fi restrânsă din anumite puncte de vedere”, a adăugat acesta.

Google News transmite ştiri în 70 de țări, inclusiv în România. Aproximativ 50.000 de surse sunt preluate de către aceştia în toată lumea. Dacă acesta se retrage depe piaţa multe site-uri de știri ar pierde foarte mulţi cititori.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category