Au crescut împreună 75 de copii. Povestea emoționantă a unei familii din Timișoara

0
70

Gest superb al unei familii din judetul Timiș, amândoi foști profesori care s-au hotărât să renunțe la meseria de la catedră și să se dăruiască celei de părinte.

61609912

Aceștia au înființat cu sprijinul unor sponsori din străinatate, o casă maternală care a adapostit de-a lungul timpului 75 de copii, toți abandonați de părinții lor naturali.

Timp de 20 de ani, cei doi și-au arătat dragostea față de acești copii, față de care soarta le-a întors spatele.

Pe lângă grija de zi cu zi, le-au oferit și o educație bună, în care școala avea un loc important. Acum, cei mici sunt premianți la școală, iar cei mari sunt la casele lor, cu meserii bune și familii frumoase.

Doamna Ana este strigată „mama” de peste 70 de copii abandonați de părinții lor naturali. Femeia i-a luat de-a lungul anilor în plasament, în centrul pe care îl conduce împreună cu soțul, în localitatea Peciu Nou, din județul Timiș, și îi iubește pe toți ca pe copiii ei. Acum, familia îngrijește 21 de copii, în patru case, și este ajutată de câțiva angajați. O organizație din Germania și mai multi sponsori le sustin eforturile.

61609914

Ana Miron, asistent maternal: „Acum avem 21, dar cei care au trecut prin viețile noastre sunt la casele lor, au familii, pentru că scopul nostru a fost să îi învățăm ce înseamnă o familie.”

Cei care au crescut aici până la maturitate, sunt deja la casele lor. Unii și-au întemeiat o familie, alții lucrează ca avocați, peisagiști sau educatori, așa cum este Daniela.

Daniela Sandu, educatoare: „Am vrut să fac o meserie și să fac ce imi place. Îmi place printre copii, să îi ajut, plus că rămâi un suflet mai tânăr.”

Sursa

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here