0 Shares 72 Views

Majoritatea oraşelor din România nu au mai avut parte de soare de mai bine de o lună. Iată cum ne afectează acest lucru!

Crina Dec 12, 2014
0 73

Au mai fost şi în trecut perioade lungi în care soarele nu a fost văzut pe cer însă de cel puţin trei decenii nu a mai fost înregistrată o perioadă atât de lungă.

646x404

Cei mai mulţi dintre noi în această perioadă am avut schimbări în ceea ce priveşte dispoziţia. Aceste schimbări sunt provocate de diverse modificări biochimice care au loc la metabolismul celular.

Aceste modificări provoacă un dezechilibru al melatoninei, o substanţă care menţine o dispoziţie optimă, modificare fiind cunoscută de către oameni sub denumirea de astenie.

De asemenea, datorită vremii suntem tentaţi să stăm mai mult în casă, izolaţi, în faţa calculatorului, ceea ce ajută ca starea noastră să nu fie una de veselie, ci mai degrabă tristeţe şi depresivă.

Doamna doctor Rodica Năstase susţine că datorită vremii nefavorabile mulţi dintre noi pot avea depresii sezoniere şi să agraveze cele existente deja. „Sunt anumite boli care, primăvara şi toamna, se agravează, fiind vorba, printre altele, despre ulcere, gastrite, reumatism şi, bineînţeles, anumite suferinţe psihice. Condiţiile meteo, nu norii ca atare, ci şi alte fenomene, precum scăderea presiunii atmosferice, concură pentru instalarea unei stări depresive sezoniere”, declară aceasta.

Recomandat în această perioadă este să faci cât mai multă mişcare, să alergi să ieşi la câte o scurtă plimbare şi să încerci să nu aprofundezi prea mult gândurile ce îţi vin prin minte.

Sursa

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category