Nu e enervant că bateria telefonului tău se tot descarcă? Iată că, acum nu vei mai avea niciodată această problemă

0
49

Tehnologia evoluează de la an la an, telefoanele mobile sunt din ce în ce mai performante, însă problema cu descărcarea bateriei încă rămâne, chiar dacă s-au făcut eforturi mai pentru ca durata bateriilor să fie cât mai mare.

batterylife

Acest lucru este pe punctul de a se schimba. Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology au au creat un dispozitiv care face ca telefonul tău se se încarce în buzunar.

Acest dispozitiv converteşte căldura din jurul lui în electricitate, astfel că, în viitorul apropiat telefonul va putea fi încărcat fără a fi nevoie de o priză electrică.

Şeful departamentului de inginerie mecanică la MIT şi cel care a condus studiul, Chang Chen, este foarte încântat de această tehnologia şi este convins că va fi un pas important în evoluţie.

„Este un device self-powerd şi poate fi extrem de util în zone unde nu există electricitate. Pentru a genera suficientă putere pentru aplicaţii practice, precum telefoanele mobile, un material mai bun şi un design de sistem nou este necesar, însă lucrăm la asta.
Cu o dezvoltare suplimentară, există potenţialul folosirii unor asemenea baterii pentru a converti căldura în electricitate la un preţ atractiv pentru ca materialul folosit nu este scump. Are şi potenţialul de a recolta energie termală pentru mediu, mai ales în zonele izolate”
a declarat acesta.

În prezent descoperirea nu este suficientă pentru a comercializa astfel de dispozitive însă Dr. Chang Chen are încredere că aceasta vă deveni în timp scurt posibilă.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here