Iată care sunt condițiile de viață în care trăiesc imigranții din Dubai

0
87

În spatele luxului de la Dubai cu care turiştii sunt obişnuiţi, există o mizerie inimaginabilă. În zone din apropierea Dubaiului sunt sute de imigranţi care lucrează pe un salariu de nimic în condiţii inumane, greu de imaginat.

dubai

Cei mai mulţi dintre acești imigranţi sunt din sudul Asiei şi vin aici cu speranţa unui viitor mai bun, mai promiţător, însă când ajung aici văd că realitatea de fapt e alta. Aceştia sunt nevoiţi să lucreze pe un salariu extrem de mic, să muncească şi să locuiască în mizerie şi toate astea la temperaturi foarte ridicate.

Fotograful Farhad Berahman de origine iraniană a surprins câteva imagini cu privire la povestea mai puţin cunoscută din spatele succesului Dubaiului.

Diferenţa este de la cer la pământ între cartierele luxoase din Dubai şi cele aflate la periferie. Această zonă, surprinsă in fotografii, este poreclită Sonapur, zonă care nu se regăseşte nici pe harta oraşului, asta pentru că odată cu aflarea ei s-ar duce şi imaginea luxului pe care Dubaiul şi-a impregnat-o atât de puternic în mintea noastră.

În această zonă locuiesc undeva la peste 150 mii de muncitori din India, Pakistan, Bangladesh şi China. Câştigul lor în medie este de 150 euro, bani din care acestia trebuie să se întreţină dar şi să trimită familiei. De cele mai multe ori îi puteţi vedea locuind în bărci, în clădiri dărăpănate fiind departe de condiţiile luxoase din Dubai. Datorită acestor condiţii, muţi dintre aceşti muncitori ar dori să se întoarcă acasă, însă angajatori le-au reţinut paşaportul.

„Angajatorul le ia, de regulă, paşaportul imediat cum muncitorii ajung pe aeroportul din Dubai şi toţi sunt trimiţi în Sonapur. Ei muncesc câte 14 ore pe zi, iar vara, temperatura depăşeşte chiar și 50 de grade Celsius. De partea cealaltă, turiştii sunt sfătuiţi să nu stea mai mult de cinci minute în căldura verii. Potrivit legislaţiei din Emiratele Arabe, oamenii nu ar trebui să mai muncească pe asemenea temperaturi, care le poate afecta sănătatea, dar, de multe ori, autorităţile nici nu anunţă temperatura corectă“, declară fotograful Farhad Berahman.

646x404

627x0

627x0 (2)

627x0 (1)

627x0 (3)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here