0 Shares 92 Views

Dispozitivul care permite examinarea ochilor cu ajutorul unui smartphone

Crina Dec 09, 2014
0 93

Aproximativ 39 de milioane de oameni din toată lumea sunt orbi, iar 256 milioane suferă de deficiențe de vedere. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 80% din aceste cazuri ar putea fi prevenite sau reparate dacă aceste persoane au acces la îngrijire medicală.

PeekRetina

Un echipament oftalmologic portabil ar fi extrem de important pentru zonele sărace și izolate. Iată că, acest lucru este posibil, datorită dispozitivului Peek Vision, care se conectează la smartphone și permite medicilor să examineze astfel ochii pacienţilor.

Acest dispozitiv se montează pe camera smartphone-ului și permite medicilor să examineze retina, folosind o cantitate corespunzătoare a intensității luminii. Deoarece dispozitivul este combinat cu un aparat de fotografiat, produce imagini de înaltă calitate, care pot fi stocate în scopul de a obține o a doua părere sau pentru a urmări progresul, dacă este necesar.

Dispozitivul ajută la identificarea diverselor afecţiuni, cum ar fi glaucomul şi cataracta. Ulterior pacienţii vor putea primi tratament pentru a încetini sau trata boala. Acest lucru poate fi de asemenea utilizat pentru a identifica complicaţiile apărute datorită diabetului zaharat sau meningitei.

În ultimii doi ani, medicii au testat un prototip în locații sărace, cum ar fi Mali, Botswana, Kenya și au avut rezultate încurajatoare.

Compania susţine că personalul medical poate efectua cu ajutorul acestei tehnologii aproximativ 1.000 de examinări la nivelul ochilor în fiecare săptămână.

Compania speră să înceapă distribuirea aparatului în octombrie 2015. Inițial, fiecare dispozitiv va costa aproximativ 95 $.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category