Proiect de lege controversat în Germania: toți locuitorii sunt obligați să vorbească limba maternă. Este o idee și pentru Klaus Iohannis?

0
52

Un proiect de lege destul de controversat propus de către partidul care o susține pe Angela Merkel a stârnit deja valuri în Germania. Prin acest proiect de lege se dorește legiferarea faptului ca toți cetățenii care locuiesc pe teritoriul Germaniei să vorbească limba germană atât în public, cât şi acasă, indiferent că sunt germani nativi sau imigranți.

klaus-iohannis

„Oamenii care vor să rămână aici permanent ar trebui să fie obligaţi să vorbească germana atât în public, cât şi în familie”, arătau parlamentarii CSU în proiectul de lege. „Interacţiunea socială funcţionează doar atunci când toţi vorbesc aceeaşi limbă”, susțin aceștia.

„A vorbi limba germană este de o importanţă majoră pentru oportunităţile de integrare. Astfel, este important ca imigranţii să vorbească în germană acasă, cu copiii lor”, a declarat Wolfgang Bosbach, membru al CDU şi parlamentar în Bundestag din 1994 încoace.

Cancelarul Germaniei spune că eforturile Germaniei de a clădi o societate multiculturală au eşuat şi că actuala abordare a Germaniei pentru imigranţi trebuie reformată, eforturile pentru o mai bună integrare reprezentând una dintre sarcinile prioritare ce vor reveni liderilor germani în următorii ani, transmite BBC.

„Suntem ţara care, la începutul anilor 60, am adus muncitori străini în Germania. Acum, ei trăiesc alături de noi. Ne-am minţit singuri o perioadă, spunându-ne că nu vor rămâne aici, că vor dispărea din nou într-o bună zi. Nu asta este realitatea. Această abordare asupra diversităţii culturale, de a spune că pur şi simplu trăim unii lângă alţii şi suntem fericiţi cu asta, această abordare a eşuat, a eşuat complet”, a declarat Angela Merkel la o conferinţă a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), pe care o conduce.

Acuma dacă a fost ales în România, un președinte cu origini germane, oare acesta va încerca să preia și el modelul nemțesc, obligându-i pe maghiarii din Harghita și Covasna să învețe limba română?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here