Celebrul câine erou – MAX- al armatei române a fost abandonat și lăsat să moară

0
69

Câinele Max s-a născut în 2009 și a fost dresat încă de mic să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni. El are deja la activ 2 participări în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”.

max-cainele-erou

Însă în 2014 viața lui Max a luat o turnură neașteptată după ce acesta s-a îmbolnăvit de dirofilarioză.

Dirofilarioza este o afecţiune parazitară, cu potenţial fatal. Este caracterizată de prezenţa nematodului Dirofilaria immitis, sub diverse forme evolutive, atât la nivel circulator periferic (vase mici de sange) cât şi în interiorul cordului şi al arterei pulmonare.

La această boală sunt receptivi câinii din toate rasele şi de toate vârstele, existând un risc mai mare pentru câinii de serviciu, de vânătoare, de curte sau care petrec mult timp în aer liber, în zone cu mulţi ţânţari. Larvele acestui parazit pătrund în tubul digestiv al ţânţarului după o simplă muşcătură a unui animal bolnav. Acolo evoluează şi apoi se transmit mai departe tot prin înţepătură, localizându-se în final în artera pulmonară si in inima cainelui.

Acum Armata a dorit să scape de Max, predându-l hingherilor, nemaidându-i nicio șansă să trăiască.

Impresionată de povestea sa, Sorina Hanea, o iubitoare de animale, a hotărât să-i salveze viața, numai că sumele necesare tratamentului și îngrijirii lui Max, câinele erou se ridică la câteva sute de lei lunar.

“Tratamentul cu șanse de vindecare de dirofilarioză este de lungă durată, cel puțin trei ani, iar cel de susținere cardiacă zilnică costă foarte mult, aproximativ 600 lei pe lună, dar cu toate acestea doamna Hanea a achitat în mare parte cheltuielile medicale preliminarii stabilirii actualului tratament, 2.500 lei, dar tot au mai rămas de plată încă 800 de lei la clinică, nemaipunând la socoteală costul medicamentelor zilnice, hrana de bună calitate, precum și vizitele periodice la medic pentru control și pentru drenaj. Cu ajutorul nostru, al tuturor, ajutând-o financiar pe doamna Hanea pentru acoperirea costurilor zilnice ale lui Max, îl putem ajuta pe Max să învingă boala, să redevină erou și în propria poveste”, au anunțat reprezentanții Asociației Cuțu-Cuțu, în apelul lor către iubitorii de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here