0 Shares 412 Views

Vrei să știi care e starea sănătății tale și cât mai ai de trăit? Acest exercițiu fizic simplu îți dă răspunsul!

admin Dec 06, 2014
0 413

Acum nu mai este necesar să-ți faci o grămadă de analize costisitoare pentru a afla starea sănătății tale, și cât mai ai de trăit. Stă la latitudinea fiecăruia dintre noi de a afla acest lucru printr-un simplu exercițiu fizic pe care oricine dintre noi ar trebui să fie capabil să-l facă.

646x404

Un grup de medici brazilieni de la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro, Brazilia, au elaborat un studiu prin care au dorit să demonstreze flexibilitatea și rezistența pacienților. Studiul denumit „sitting-rising test“ (SRT) a fost publicat ulterior în Jurnalul European de Cardiologie.

Testul în sine este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este ca din poziția în picioare, cu picioarele încrucișate să te așezi jos, iar apoi fără niciun fel de sprijin să te ridici la loc.

Execuţia perfectă a acestui exerciţiu se notează cu 10 puncte, 5 pentru aşezare şi 5 pentru ridicare.

Însă de fiecare dată când te folosește de un mic sprijin, fie ea mână sau genunchi trebuie să scazi câte un punct, iar pentru fiecare pierdere de echilibru 0,5 puncte.

În decursul anilor, specialiştii au constatat că persoanele care au obţinut un scor de cel mult 3 puncte din cele 10 la acest test erau de cinci ori mai susceptibile de a deceda în decurs de şase ani, comparativ cu cele care obţineau un punctaj mai mare de opt.

Studiul a fost efectuat pe un lot de 2002 pacienți cu vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. Concluzia lor a fost că subiecţii care au înscris 10 puncte la acest test au avut de două ori mai multe şanse de a fi în viaţă în următoarii şase ani decât cei care au obţinut mai puţin de 8 puncte.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category