0 Shares 140 Views

Tunelul de gheaţă albastră, o atracţie recentă din Islanda

Crina Dec 04, 2014
0 141

Islanda este minunată prin peisajele arctice, prin formele diferite de gheaţă de pretutindeni, iar în viitorul apropiat aceasta va avea un nou obiectiv turistic.

image001_gangur_render_v4

În primăvara anului viitor va fi deschis tunelul Langjökull, un tunel săpat în gheaţa albastră a gheţarului cu acelaşi nume. Această peşteră va arăta spectaculos, cu coridoare şi încăperi cu diferite sculpturi în gheaţă. Tunelul Langjökull va avea o lungime de 500 metri.

Construcţia va ajuta vizitatorii să înţeleagă cum se formează gheţarii şi impactul încălzirii globale asupra mediului. Tunelul va găzdui expoziţii, informaţii, restaurante şi chiar o capelă mică pentru cei care ar dori să se căsătorească adânc într-o peşteră de gheată.

image008_kapella

image003_veitingast_bordstolar

În momentul de faţă se montează în acest tunel instalaţia de iluminat. Proiectul este deţinut de compania de investiţii Landsbréf Icelandic Tourism Fund, dar pregătirile sunt în mâinile Efla Engineer’s Office, în colaborare cu comunitatea Borgarbyggð şi proprietarii de terenuri de pe coasta de vest a Islandei, precum şi alte numeroase instituții guvernamentale.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category