Pâine stelată cu ciocolată. Cine nu ar aprecia un astfel de desert?

0
81

Gătitul se poate transforma de cele mai multe ori în artă. Acest desert, uşor de făcut dar, care în final arată sofisticat este un exemplu bun în acest sens.
Toţi musafirii vor fi impresionaţi de acest preparat.

fs3nFCn


Iată de ce ai nevoie pentru preparare

180 ml lapte
450 g faină
30 g zahăr
7 g drojdie uscată
2 ouă
80 g unt
Un praf de sare
Cremă de alune cu cacao

Modalitate de preparare

Se prepară un aluat cu 180 ml lapte, 450 g de făină, 7 g drojdie uscată, 30 g zahăr, un vârf de cuţit de sare, 2 gălbenuşuri şi 80 g de unt. După frământarea aluatului se lasă la dospit 30 de minute, timp în care ar trebui să îşi dubleze volumul. Ulterior aluatul se împarte în patru părţi egale. Întinde fiecare parte în formă rotundă.

Peste fiecare foaie se va întinde un strat de cremă de alune cu cacao dar nu şi pe ultima foaie. Taie aluatul din mijloc spre margini în 16 porţiuni egale. Poţi să foloseşti un pahar pentru a marca mijlocul cercului.

Răsuceşte în oglindă părţile tăiate, două câte două. Vei observa în final o formă de stea. Cu albuşul rămas unge aluatul pentru a căpăta o culoare frumoasă şi pune-l în cuptor pentru 25 minute la temperatura de 180 grade.

Nu este un preparat greu de obţinut însă cu siguranţă va atrage privirile tuturor.
Acest filmuleţ îţi explică fiecare pas ce trebuie făcut pentru a obţine un preparat gustos şi apreciat.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here