0 Shares 108 Views

Datorită încălzirii globale vom rămâne fără ciocolată şi multe ale produse preferate

Crina Dec 04, 2014
0 109

Cei de la Bloomber susţin că datorită încălzirii temperaturii în timp, multe produse pe care le folosim zilnic în alimentaţia noastră vor dispărea de pe piaţă.

chocolate_and_coffee_wallpaper_fce8c

În prima fază, aceste alimente, fiind mai puţine vor avea un preţ mai mare, devenind astfel un moft şi vor fi consumate mult mai rar, iar în timp acestea vor dispărea.

De exemplu, preţul boabelor de cafea a crescut foarte mult în ultimii şase ani, cu aproximativ 90%, asta datorit producţiei din ce în ce mai scăzută a acestora, motiv pentru care specialiştii se aşteaptă să nu mai avem ciocolata în viitor.

Plantaţiile de cafea scad datorită încălzirii climatului şi datorită unei boli numită „rugină” care distruge întregi culturi. În anul 2013 în regiunile africane au fost distruse mai mult de 40% din culturile de cafea.

Pe lângă culturile de cafea, şi cele de cereale sunt afectate tot datorită încălzirii globale, ceea ce va duce la scumpirea acestora şi totodată la scumpirea a unei diversităţi mari de alimente. Specialiştii preconizează că până în anul 2050 alimentele se vor scumpi cu până la 80%.

De asemenea mâncarea provenită din mare va avea o scădere semnificativă şi asta într-un timp scurt. Până în anul 2015 specialiştii spun că cantitatea de peşte capturat va scădea cu până la 58%.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category