Ai grijă ce postezi pe Facebook, poţi ajunge în instanţă

0
61

Justiţia din România a luat o decizie importantă în ceea ce priveşte profilul personal de pe Fecebook, acesta fiind considerat acum spaţiu public.

646x404

Această decizie a venit din partea Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în data de 27 noiembrie, decizie care înseamnă că vei putea fi dat în judecată pentru ceea ce scrii sau ceea ce încarci pe profilul tău de Facebook.

Decizia a venit în urma unui caz din 2012 în care Mircea Munteanu a postat un comentariu pe pagina lui care făcea referire la ceva proteste de strada din acea perioadă. Acesta a scris “Arbeit macht frei – asta să înţeleagă protestatarii” adică „Munca te face liber”, replică care a făcut mare vâlvă pe Internet.

Mircea Munteanu a primit o amendă, pe care a contestat-o ulterior susţinând că mesajul nu a fost public ci a fost pus pe pagina lui personală în care doar persoanele acceptate de el au acces, motiv pentru care el îl consideră ca fiind un mesaj privat şi nu unul public.

Ca urmare a acestui lucru toţi utilizatorii de Facebook din România vor fi acum afectaţi de decizia luată de către Curtea Supremă.

Aşa că, ai mare grijă ce postezi pe Facebook şi pe cine superi, pentru că, poţi fi tras la răspundere dacă jigneşti pe cineva, dacă încalci drepturile de autor, dacă scrii mesaje rasiste, sau dacă le distribui sau dai LIKE la astfel de mesaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here