O româncă, studentă la Paris a ales să îşi arate patriotismul într-un mod inedit, care transmite multă emoţie

0
60

Alexandra Marinescu este masterandă la Institutul de Studii Politice „Sciences Po” din Paris. Pentru a ura „La mulţi ani!” de Ziua Naţională a României aceasta a ales să facă un videoclip inedit prin care să transmită tuturor emoţia pe care o simite aceasta. Astfel că, a convins colegii de facultate şi profesorii să transmită României gândurile bune şi urările de „La mulţi ani!”.

La-multi-ani-Romania

„Participanţii la film sunt colegi şi profesori de-ai mei din cadrul Institutului de Studii Politice «Sciences Po» Paris, pe care i-am întrebat dacă doresc să participe la un mic film cu ocazia Zilei Naţionale pentru a-i ura României «La Mulţi Ani!». Foarte deschişi, ei au acceptat cu entuziasm să contribuie la acest proiect şi chiar să poarte un accesoriu românesc, fapt ce mi-a umplut inima de bucurie!”, a declarat aceasta pentru Adevărul.

Pentru a avea cât mai multe ţări reprezentate, Alexandra timp de o lună a adunat urări si s-a plimbat prin şcoală cu clopoţei, băsmăluţe şi steguleţe pentru a nu rata nici măcar o oportunitate de a filma pe cineva de o altă naţionalitate.

Aceasta a filmat cu ajutorul telefonului mobil, i-a costumat şi i-a învăţat să spună „La mulţi ani România!”.

Alexandra iubeşte România şi face eforturi pentru a o promova: „Sunt o tânără care iubeşte foarte mult România şi care se luptă pentru o imagine demnă şi respectată a ţării sale, atât la nivel european, cât şi mondial. Astfel, am creat în cadrul facultăţii «amicala franco-română Eugène Ionesco» cu care organizez diferite ieşiri culturale în Paris, cu scopul de a le arăta colegilor străini laturile încă nedescoperite ale frumoasei noastre ţări. De exemplu, am organizat vizită ghidată a Ambasadei României la Paris cu ocazia zilelor patrimoniului, am mers împreună cu colegii la teatrul Huchette pentru a asista la piesa «Cantăreaţa cheală» de Ionesco şi participam la diferite spectacole organizate de către Institutul Cultural Român din Paris” adaugă Alexandra Marinescu.

Priveşte filmuleţul realizat de Alexandra şi în acelaşi timp determinarea acesteia şi iubirea faţă de ţară.

Alexandra este mândră că este româncă şi îi încurajează toţi românii de pretutindeni să facă la fel, să îşi iubească ţară. Un gest lăudabil, către transmite o emoţie inedită şi puternică.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here