0 Shares 202 Views

6 afecţiuni extrem de ciudate ale corpului uman

Crina Dec 02, 2014
0 203

Există multe boli ciudate precum: incapacitatea de a simţi frica sau fibre ciudate care ies din piele. În cele mai multe dintre cazuri însă medicii nu pot face nimic pentru vindecarea lor.

woman waking up in bed with hangover / headache. Image shot 2012. Exact date unknown.

Iată câteva dintre aceste boli bizare şi rar întâlnite:

1.Boala Morgellons– pacientul este convins că sub pielea trăiesc insecte. Aceştia au impresia că sunt muşcaţi şi înţepaţi de acestea. De asemenea, pacienţii văd fibre care ies din piele, au probleme de memorie şi leziuni dermatologice. Nu se cunoaşte cauza acestei boli.

2. Sindromul mâinii străine. Pacienţii simt cum mâna îi loveşte, aruncă obiecte, fără a putea fi controlată de către de către aceștia. Se consideră că, această boală apare datorită unui atac cerebral în lobul parietal.

3. Sindromul Cotard. În acest caz pacientul are impresia că este mort, iar parte din corp i se descompune. Mai mult aceştia susţin că le lipsesc organe. Această boală apare în special la cei care suferă de schizofrenie sau tulburare bipolară. Apariţia mai rar întâlnită este în cazul unor traume sau tumori.

4. Sindromul Ehlers-Danlos. Trupul pacienţilor care suferă de acest sindrom este foarte flexibil, motiv pentru care se rănesc repede şi uşor, iar rănile se vor vindeca foarte greu. Această boală apare datorită unei mutaţii genetice care duce la reducerea cantităţii de colagen din pielea corpului.

5. Boala Wiethe este o bolă genetică care întăreşte ţesutul cerebral şi distruge amigdala. Această amigdală generează starea de frică, astfel că, cei care suferă de această boală nu vor mai putea simţi frica.

6. Haemolacria este o boală care face ca bolnavul să plângă cu lacrimi de sânge. De obicei această afecţiune apare în urma unei conjunctivite foarte puternice, însă la unele femei poate apărea şi în timpul menstruaţiei fara nici o explicație.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category