0 Shares 63 Views

Peste 4000 de persoane au asistat la paradă în Bucureşti în ciuda vremii nefavorabile

admin Dec 01, 2014
0 64

În acest an, cu ocazia Zilei Naţionale, în Bucureşti a fost organizată o paradă în cadrul căreia au participat mai mult de 2.700 militari cu 280 mijloace tehnice din MApN, MAI, SRI şi SPP.

61604693.jpg

Pe lângă militarii români au mai participat şi detaşamente militare din alte state precum: Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Datorită vremii nefavorabile defilarea aeriană a fost oprită, însă nu a speriat şi românii, care au venit în număr de 4000, pentru a asista la această paradă.

Anul acesta parada a avut loc în Piaţa Constituţiei, deoarece Arcul de Triumf a intrat în reparaţii.

De la paradă nu a lipsit preşedintele Traian Băsescu, care a şi vărsat câteva lacrimi, premierul Victor Ponta, Gabriel Oprea, Mircea Dusa, Augustin Zegrean, Sorin Oprescu, Emil Constantinescu, Ştefan Dănilă, parlamentari, reprezentanţi ai Armatei, ai Jandarmeriei, şi ai Corpului Diplomatic.

Aceasta parada a durat aproximativ o ora si zece minute. In acest videoclip puteti sa urmariti desfasurarea sa.

Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal in istoria României şi, de asemenea realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România. Ziua de 1 Decembrie a devenit după evenimentele din decembrie 1989 Ziua Naţională a României.

Sursă: ProTV

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category