Cu ocazia Zilei Naţionale Klaus Iohannis a transmis un mesaj special la Alba Iulia

0
42

Klaus Iohannis a mers la parada de Ziua Naţională a României în Alba Iulia. Acesta a sosit în jurul orei 11:30, fiind întâmpinat cu aplauze, voie bună emoție momentului si caldura, lucruri ce au putut fi observate chiar si pe chipul lui Klaus Iohannis.

klaus-iohannis

Klaus Iohannis a transmis ulterior un mesaj emoţional pentru noi românii, un mesaj care te face să speri şi să mergi mai departe.

„1 decembrie este o specială pentru națiunea noastră. În 1918, Marea Unire a vrut o expresie teritorială şi institutională. A însemnat desăvârşirea statului naţional unitar. Nu este doar Ziua Națională a României, nu este doar un moment istoric, este ziua simbolică în care trebuie să reflectăm asupra unității naționale. După 96 de ani putem vorbi, din nou, despre unitate națională. Suntem, astăzi, o națiune de cetățeni, care a aratat, în fața întregii lumi, că prețuiește valorile democrației, că are curaj, că-și dorește o schimbare. Ca președinte al României, îmi propun să descoperim împreună ideea de unitate națională, care înseamnă asumarea unor obiective naționale, acțiune comună, refacerea încrederii. Ziua de azi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanțe. În perspectiva aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, România trebuie să aibă obiective naţionale legate de locul ei în Europa şi în lume, de reducerea decalajelor între regiuni, de conectarea la Europa. (…) Naţiunea română va fi puternică prin unitatea ei, prin refacerea încrederii. Fiecare dintre noi are un rol în această construcţie. Obiectivele personale nu pot fi desupra celor comune. Viitorul nu ni-l construim în functie de circumstanţe, ci printr-un act de voinţă asumată. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, declară acesta.

În Alba Iulia, în acest an a fost prezenţi la paradă un număr mare de oameni, asta probabil şi datorită prezenţei lui Klaus Iohannis.

La festivitate au participat un număr de 860 de militari şi peste 40 de mijloace tehnice de luptă, printre care şi trei avioane MiG-21 Lancer.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here