10 întrebuinţări ale cojilor de portocale

0
74

Pentru că vine sezonul rece, în care sunt favorite portocalele, îţi prezint câteva moduri de utilizare ale cojilor acestora. Astfel că, atunci când te bucuri de vitalitatea şi dulceaţa unei portocale, nu arunca coaja, aceasta poate fi deseori utilă.

coaja-de-portocala-610x259

1.Vrei ca lemnul să arate strălucitor?
Atunci când vrei că mobila ta să capete o strălucire intensă, foloseşte partea albă a cojii de portocală pentru acest aspect.

2.Scapă de urmele de piatră de pe metal
Freacă uşor cu partea riguroasă a cojii. Datorită uleiurilor conţinute, recipientul în cauză va străluci.

3.Poate înlocui un burete de vase
Foloseşte-te de o coajă de portocală proaspătă pentru a curăţa vasele şi mai ales aragazul.

4.Un bun luptător împotriva insectelor
Fie că este vorba de furnici, de muşte sau ţânţari, acestea vor dispărea dacă pui coajă de portocală în zonele problematice, asta pentru că insectele nu agrează acest miros.

5.Zaharul brun întărit nu va mai fi o problemă
Dacă zahărul s-a întărit şi nu te mai ajută atunci când vrei să prepari o prăjitură îl poţi înmuia dacă storci o coajă de portocală peste acesta. Lăsa să acţioneze o oră şi vei putea folosi zahărul fără probleme.

6.O soluţie bună pentru curăţat
Pune coaja rasă de la o portocală într-un vas, pe care, îl acoperi ulterior cu oţet, iar după ce a stat câteva săptămâni la frigider poate fi folosit pentru geamuri, podele sau gresie.

7.Împrospătează mirosul locuinţei
Lăsa coajă de portocală să se usuce, apoi dă-o prin aparatul de măcinat cafea. Pune praful rezultat în săculeţi răsfiraţi prin cameră şi aşa vei obţine un odorizant natural pentru locuinţa ta.

8.Înlătură mirosul neplăcut din coşul de gunoi
Pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gunoiului aşează pe fundul găleţii câteva coji uscate de portocale după care aşează sacul de gunoi

9.Împrospătează încălţămintea
De cele mai multe ori încălţămintea nu are un miros de flori. Însă poţi face ceva în această privinţă. Pune în încălţăminte săculeţi cu coajă de portocală uscata măcinată.

10.Exfoliază pielea
Coaja de portocale este unul din cele mai bun exfoliante pe care le poţi obţine acasă. Rade coaja de portocală şi pune-o într-un tifon, iar apoi curăţă-ți apoi tot corpul cu aceasta.

Sursa

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here