Sute de pacienţi se văd nevoiţi să aştepte mai bine de un an pentru a-şi recupera banii cheltuiţi în urma spitalizării

0
51


„Plătim CAS degeaba”, o afirmaţie care vine de la bolnavii nevoiţi să plătească aproape de fiecare dată când au nevoie de servicii medicale.

Pacienti

În Spitalul Judeţean din Timişoara pente 400 de pacienţi au depus plângeri la sediul Casei Judeţene de Asigurări Timiș, asta pentru a-şi recupera banii cheltuiţi în cadrul spitalizării, cheltuieli care trebuiau suportate de către spital. Datoria spitalului faţă de pacienţii săi se ridică la aproape 1 milion de lei, bani pe care spitalul nu îi deţine momentan.

Conducătorii unităţilor sanitare confirmă că vor returna suma integral datorată, însă o va face în trepte în funcţie de bugetul pe câte aceştia îl au disponibil. Lucrurile din păcate nu se mişcă prea repede, momentan Spitalul Judeţean din Timişoara plăteşte banii pacienţilor care i-au solicitat în urmă cu mai bine de un an.

Legea prevede ca toate unităţile sanitare să îşi exercite plata către pacienţi, în cazul în care aceştia sunt nevoiţi să suporte costurile serviciilor care în mod normal ar fi trebuit să fie gratuite.

Acest spital nu este un caz unic în România şi de cele mai multe ori costurile pe care le plătesc pacienţii asiguraţi nu sunt mici, uneori fiind nevoiţi sa se împrumute pentru a putea achita.

La fel ca în cazul Spitalului Judeţean din Timişoara pacienţii sunt nevoiţi să meargă în instanţă şi să aştepte mai bine de un an pentru a-şi recupera suma cheltuită.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here