Klaus Iohannis a primit premiul Gaudeamus pentru cea mai râvnită carte din anul 2014

0
48

Klaus Iohannis continuă să ne uimească în sensul pozitiv. Acesta a scris o carte autobiografică numită „Pas cu pas”, o carte care a devenit bestseller la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Pas-cu-pas_Klaus-Iohannis

In aceasta carte, Iohannis vorbeşte deschis despre copilărie, adolescenţa, familia sa, despre modul în care şi-a cunoscut soţia, despre studenţia la Cluj, despre cariera lui, despre intrarea în politica mare, despre personalităţile pe care le-a cunoscut, şi despre ce vrea să facă în fruntea statului.

„În timpul facultăţii am cunoscut-o pe soţia mea, Carmen, în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant. Este foarte uşor ca doi oameni tineri să se placă şi să se îndrăgostească, şi asta mi s-a întâmplat şi mie cu soţia mea. Am fost un cuplu de îndrăgostiţi mulţi ani. A durat mult până când ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la vreo 29”, scrie Klaus Iohannis.

Prin această carte Klaus Iohannis vrea să devină mai cunoscut şi să îşi împărtăşească viata cu toţi românii interesaţi: „Am vrut să creez un mediu prin care să arăt oamenilor cum am evoluat în viaţa publică, care sunt valorile mele aduse din familie, scoală, cercul de prieteni, cum am văzut eu dezvoltarea în spaţiul public. Aceste lucruri le veţi găsiţi în cartea mea, ceea ce nu o să găsiţi este senzaţionalul. Sunt un om nesenzational, nu am niciun un eveniment senzaţional de relatat cum nici nu cred că senzaţionalul este de abordat în politică atunci când vrei să te dedici comunităţii”, a declarat acesta.

Lansarea cărţii a avut loc în 19 noiembrie, fiind vândute un număr de 4000 de exemplare, epuizându-se tot tirajul de cărţi.

Klaus Iohannis a oferit autografe tuturor doritorilor şi celor care au avut răbdare să aştepte câteva ore la coadă să îl primească.

Începând din 22 noiembrie autobiografia lui Klaus Iohannis este din nou disponibilă vânzării la preţul de 15 lei iar în 23 noiembrie a primit premiul Gaudeamus pentru cea mai râvnită carte la Gaudeamus 2014, desemnat prin votul publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here