După mai bine de 6 ore de discuţii, PSD-ul a hotărât să excludă câţiva membrii. Află aici cine va pleca din partid

0
46

După o şedinţă în PSD care a ţinut mai bine de 6 ore, Comitetul Executiv Naţional al partidului a hotărât să excludă trei membrii şi anume: Mircea Geoana, Dan Sova şi Marian Vanglelie.

SOVA

Se pare că, această excludere a venit din partea lui Liviu Dragnea şi a lui Victor Ponta datorită faptului că cei trei membrii nu aveau acelaşi proiect ca întreg partidul.

Cei trei membrii excluşi din echipă sunt foarte supăraţi din cauza acestei decizii: „Eu, în continuare, vreau să fac un apel către toţi colegii noştri şi cei care sunt aici să trecem peste acest moment delicat, toată lumea e nervoasă, toată lumea e înfierbântată. A fost o discuţie lungă, utilă, cu privire la stabilirea unui calendar. În finalul întâlnirii, Ponta a făcut propunerea de excluderi pentru un număr de colegi, inclusiv pentru mine, dar, după o discuţie lungă şi contradictorie, opinia generală a fost cea legată de suspendarea acestor trei colegi ai noştri până la Congres. Nu vreau să fac comentarii la cald pentru că mai rău punem ulei pe foc”, a declarat Mircea Geoană, după şedinţă.

„Am ieşit din sală pentru că mi-a fost greaţă! O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte penibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii”, a declarat Marian Vanghelie.

Vanghelie sugerează că Victor Ponta şi Dragnea nu ar trebui să mai fie la puterea partidului după ce au pierdut alegerile pentru preşedenţie. Ce s-ar fi întâmplat cu România dacă ar fi ieşit Victor Ponta preşedinte? Acesta ne demonstrează din nou că îşi apără doar interesele proprii. Plecarea lui Victor Ponta în Dubai a fost doar o parte din acest joc, joc care nu se va opri aici.

„Argumentele lor sunt că ei trebuie să rămână la partid, că sunt foarte buni. Pe mine nu mă mai interesează, în acest moment, niciun plan cu PSD-ul. Acest rezultat s-a încercat să se aranjeze de o săptămână. Ponta, cât a fost în Dubai, l-a lăsat pe Dragnea să se ocupe de partid ca să facă jocul ăsta manipulatoriu. Domnul Ponta spune că nu poate să conducă partidul, cât suntem noi aici. Partidul ăsta nu e partidul muţilor! Suntem nebuni? Am pierdut alegerile şi nu ne dăm seama că nu ne mai putem prezenta cu acelaşi candidat peste 5 ani şi cu Dragnea, şef de campanie? Le spune Iohannis: ‘Măi, băieţi, măi, iarăşi aţi venit?’ Ce să facă echipă asta? E pierdută!”, a adăugat Marian Vanghelie.

Dan Sova încă nu înţelege de ce s-a luat această decizie, însă susţine că îşi asumă ce greşeli a făcut şi acceptă decizia Comitetului Executiv Naţional al partidului.

„Îmi iau un timp de reflexie să-mi dau seama de ce s-a luat această decizie. Argumentele sunt că am încălcat un principiu de bază, acela al unităţii partidului. Îmi asum greşeala făcută, este o decizie corectă a partidului. Nu mă alătur altui partid”, a declarat acesta.

Înainte de şedinţă nici unul din cei trei nu se aştepta la asta şi nu credeau că va fi cineva exclus din partid, însă iată că Victor Ponta este încă o dată imprevizibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here