Ai grijă cu cine te împrieteneşti pe Facebook! Este cel mai des utilizat de traficanţi pentru a-şi racola victimele

0
57

Utilizat de o mare parte din populaţie, Facebook, reţeaua de socializare, ne ajută pentru a comunica cu persoane la distanţă, să împărtăşim activităţile noastre cu prietenii, să promovăm anumite servicii sau produse însă în acelaşi timp, poate avea repercusiuni îngrozitoare dacă te încrezi în necunoscuţii de pe acest site.

elite-daily-facebook-girl

Facebook este folosit adesea de către traficanţii de persoane pentru a socializa şi pentru a-i păcălii.

De cele mai multe ori aceştia oferă diferite locuri de muncă pentru a atrage tinere vulnerabile. Cele mai multe victime se regăsesc în România, Bulgaria şi Ungaria.

După ce reuşesc să le prindă în plasa pe femei, aceştia folosesc camere web pentru a le monitoriza şi pentru a se asigura că îşi fac treaba.

Rob Wainwright, directorul Europol, a declarat la Centrul pentru Justiţie Socială din Londra că utilizarea tehnologiei moderne a făcut să crească numărul de victime şi de asemenea, acestea sunt controlate mult mai bine, posibilitatea să evadeze fiind mult mai mică. „Facebook este folosit în multe cazuri ca un mijloc de a atrage şi apoi de a înrobi tinere vulnerabile”, a declarat el.

„În loc să le viziteze în fiecare zi, aceştia pot folosi servicii webchat dar şi camere web pentru a confirma că femeile sunt acolo unde ar trebui să fie, în bordel, aşteptând următorul client (..) În trecut, proxeneţii şi traficanţii erau nevoiţi să facă acest lucru vizitându-le. Acum o pot face apăsând un buton şi, prin urmare, pot controla 50 de victime mult mai uşor, în mod virtual „, a adăugat directorul Europol.

La nivel mondial, mai mult de 36 de milioane de persoane cad victime acestor traficanţi iar aproximativ 500.000 sunt în Europa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here