Șefa DIICOT, Aina Bica a fost arestată pentru 30 de zile

0
46

Sâmbătă dimineaţa, magistraţii au aprobat arestarea preventivă timp de 30 de zile, pentru Alina Bica.

646x404

Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă dimineaţă, de instanţa supremă, în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală de o comisie de la ANRP din care procurorul a făcut parte. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

În acealși dosar au mai fost arestați Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, care au făcut parte, şi ei, din comisia care a acordat despăgubirile, şi cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nuţiu, toţi acuzaţi de abuz în serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despăgubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Gheorghe Stelian, susţin anchetatorii, ar fi împărţit cu alţi trei oameni de afaceri cei 61 de milioane de euro – prejudiciul în urma despăgubirii plătite pentru terenul supraevaluat.

Bica a fost recent în atenţia publică, înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, după ce a apărut într-o serie de fotografii alături de Elena Udrea, la Paris. Fotografiile respective au apărut, timp de câteva ore, pe un site, unde nu au mai putut fi apoi accesate.

Alina Bica este şefa DIICOT din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

„Pot să vă spun că în cursul zilei de joi s-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane. Nu pot să fac publice numele sau faptele noi, deoarece persoanele care sunt implicate în investigaţie nu toate au luat la cunoştinţă de săvârşirea de infracţiuni. Putem să facem public acest lucru abia după ce se va aduce şi la cunoştinţa noilor persoane implicate aceste fapte (…) Pot doar să vă zic că sunt atât fapte noi, cât şi persoane noi”, a spus Laura Codruța Kovesi, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here