A murit Culiță Tărâță, cel mai mare moșier al României

0
66

Culiță Tărâță era președintele Consiliului Județean Neamț, și unul dintre cei mai mari moșieri ai României. El a muritla vârsta de 62 de ani în noaptea de vineri spre sâmbătă din cauza unor afecțiuni cardiace.

culiţă-tărâţă

Culiţă Tărâţă a fost deputat PSD în două mandate, între 2000 şi 2012. În 2011 a demisionat din PSD şi a devenit fondator şi vicepreşedinte al UNPR.

Culiţă Tărâţă a avut timp de peste un deceniu în administrare cea mai mare şi mai valoroasă fermă din România – Insula Mare a Brăilei, luată în schimbul unei arende modice de la Agenţia Domeniilor Statului.

În mod normal, un fermier care are în administrare un asemenea ecosistem – cu peste 55.000 de hectare, sol excelent, irigaţii uşoare şi acces la transportul fluvial – ar fi cel mai bogat român.

Fondatorul TCE 3 Brazi Piatra-Neamţ holding condus acum de cei trei copii ai lui Culiţă Tărâţă, devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, exploatează circa 10.000 ha de teren agricol în această parte a ţării.

De asemenea, holdingul dispune de mai multe ferme de animale cu efective de circa 2.500 de bovine, 10.000 de oi şi 20.000 de porci. Nu sunt singurele afaceri ale familiei Tărâţă, care este prezentă şi în sectorul de prelucrare a lemnului şi în turism.

Culiţă Tărâţă deţine şi un hotel de patru stele în staţiunea Durău, în urma unei investiţii de 4 milioane de euro.

În 2011, TCE 3 Brazi, a avut o cifră de afaceri de aproximativ 95 milioane de euro, în creştere faţă de 2010, în timp ce profitul a fost de 14 milioane de euro, iar valoarea activelor circulante, a utilajelor agricole a atins 60 milioane de euro, conform Agrointel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here