În Marea Britanie circulă un autobuz care este alimentat cu gaz ce provine din materii fecale umane

0
51

Am trăit să o vedem și pe asta! Autobuzul care circulă fiind alimentat bio, cu gaz obținut din materiile fecale umane! Oare ce surprize ne mai rezervă viitorul?

autobuz-materii-fecale-700x386

Autobuzul este produs în Avonmouth, la o fabrică de tratare a deșeurilor provenite din rețeaua de canalizare. Autonomia unui rezervor este de 300 de kilometri, iar un plin este asigurat de gazul produs de materiile fecale produse de 5 oameni de-a lungul unui an.

„La ora actuală credem că avem capacitatea de a produce 17 milioane de metri cubi de gaz metan bio. Acest gaz metan poate fi folosit pentru a alimenta autobuze sau poate fi introdus în rețeaua generală, astfel încât atunci când îți pregătești micul dejun acasă, l-ai putea pregăti cu ajutorul gazului provenit din materiile fecale după care ai tras apa la toaletă”, a declarat Mohammed Saddiq, un reprezentant al fabricii unde este obținut gazul metan din fecale.

Sunt curios când vor apărea și primele autoturisme care vor utiliza acest tip de energie! Ar fi interesat să vedem pe străzi, BMW, Mercedes și altele circulând cu materii fecale…

https://www.youtube.com/watch?v=hvYEo430WQs

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here