A găsit un portofel plin cu bani. După ce l-a restituit a avut o supriză care i-a schimbat toată viața

0
50

Corectitudinea unei femei care a găsit un portofel cu 1000 de lei și pe care l-a restituit este recompensată pe măsura faptei. Organizația Habitat for Humanity România, alături de voluntari de la Raiffeisen Bank îi construiesc o casă familiei acesteia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gestul unei femei de etnie romă care a găsit un portofel plin cu bani, și pe care l-a restituit proprietarului i-a schimbat totalmente acesteia viața. Deși condițiile de trai ale femeii care locuiește împreună cu cei doi copii și cu încă 12 membri ai familiei într-o casă de chirpici, nu sunt un lucru cu care aceasta să se laude, ea a ales corectitudinea în locul hoției. Putea liniștită să pastreze portofelul cu bani, și cel puțin pentru o perioadă avea ce să pună pe masă pentru familia ei.

Însă planurile Loredanei Neagu, din comuna Berca, județul Buzău nu erau nici pe departe acestea.

„Nu mi-au aparținut mie banii ăia. Știu ce-i munca. Să muncești pentru 5 lei e greu, dar pentru 1.000, cât am găsit eu în acel portofel”, a declarat Loredana Neagu.

Împresionați de gestul femeii, organizația Habitat for Humanity România, alături de voluntari de la Raiffeisen Bank, au început construcția unei case pentru Loredana Neagu. Casa va avea două dormitoare, un living, bucătărie și baie și va fi racordată la rețeaua de apă și la energie electrică.

„Sunt foarte fericită. Nu mă așteptam la un asemenea ajutor. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, care mi-au oferit o mână de ajutor mie și copiilor mei”, mărturisește Loredana Neagu, care participă alături de voluntari ai Habitat for Humanity România la construcția propriei case.

10606149_10152623907272599_7889139073909718783_n

Loredana Neagu își crește singură cei doi copii, Raisa Gabriela (1 an) și Mădălin (4 ani). Tânara face parte dintr-o familie extrem de săracă și numeroasă, 10 adulți și patru copii mici locuiesc într-o casă dărăpănată.

Construită din chirpici, casa nu a mai fost renovată de 18 ani, iar din cauza acoperișului deteriorat în casă este mereu frig și mucegai. În luna aprilie, Loredana a găsit un portofel pe care l-a returnat poliției locale. În portofel erau în jur de 1.000 de lei și acte, iar Loredana spune că nu a avut niciodată atâția bani și că nu s-a gândit nicio clipă să păstreze portofelul.

Când l-a găsit, Loredana mergea la primăria din sat pentru a cere 10 lei, cu care să cumpere lapte pentru fetița ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here