În Cluj poți să vizionezi filme în tramvai

0
84

Un tramvai care a circulat odinioară în Berlin și ulterior a fost cumpărat de administrația locală a municipiului Cluj promovează prin proiecții cinematografice care au loc chiar în interiorul tramvaiului, 25 de ani de la căderea zidului Berlinului.

un-tramvai-din-cluj-s-a-transformat-in-cinematograf-filme-precum-bdquo-goodbye-lenin-rdquo-si-bdquo-lola_1_size19

În tramvai, pe cabina vatmanului, a fost montată o plasmă care permite călătorilor să urmărească diferite filme fie ele de lung sau scurt metraj, printre cele mai renumite găsindu-se „Goodbye Lenin”, „Lola aleargă” sau „Simfonia unui mare oraş”.

Proiectul se numeşte „Berlin is in Cluj” şi a pornit din iniţiativa Centrului Cultural German Cluj-Napoca.

„Tramvaiul este exact legătura dintre Cluj și Berlin, pentru că a circulat în Berlin până în 1992 iar apoi, în 1999, a fost cumpărat de către Compania de Transport din Cluj împreună cu alte 15 tramvaie de acest fel. Acum circulă pe ruta Bucium-Gară”, a explicat Liliana Popa, reprezentantă a Centrului Cultural German.

„Plimbându-mă cu tramvaiul, am observat programul de călătorie vechi din Berlin și mi-am dat seama că aceasta este o legătură foarte bună între cele două orașe, fiindcă motivul sărbătoririi leagă astfel cele două țări: 25 de ani de la marea schimbare. Ideea prezentării filmelor în tramvai este foarte comică și neobișnuită și ne dorim să le prezentăm oamenilor Berlinul și într-un spațiu public”, a povestit Fabian Muhlthaler, director al Centrului Cultural German, potrivit GreatNews.

În cinematograful mobil vor rula timp de o săptămână 13 firme de lung metraj, care ulterior vor putea fi vizionate și în cinematografele sau în cafenelele din Cluj.

Zidul Berlinului a căzut în ziua de 9 noiembrie 1989. Timp de aproape 30 de ani, acesta a împărțit orașul între est și vest și a reprezentat totodată simbolul divizării lumii în două sisteme concurente. La căderea zidului, oamenii au dansat pe străzi, sărbătorind începutul unei noi ere. Căderea Zidului Berlinului a marcat în mod fundamental istoria Germaniei.

Sursa

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here