Sunt trabucurile la fel de dăunătoare pentru sănătate ca și țigările? Iată ce spune un studiu recent

0
51

Se consideră că fumătorii de trabucuri inhalează mai puțin fum decât fumătorii de ţigări, ceea ce transmite unor oameni ca acestea prezintă mai puține riscuri pentru sănătate decât ţigările.

Cigars25

Însă un studiu recent realizat pe 25.500 indivizi ne arată că, de fapt, lucrurile nu sunt nici pe departe aşa. Autorii studiului au descoperit că fumătorii de trabucuri au avut un nivel mai ridicat de substanțe toxice în corp, comparativ cu nefumătorii.

De asemenea, ei au avut concentrațiile unui anumit agent cancerigen la un nivel comparabil cu fumătorii de ţigări.

Potrivit Institutului Naţional al Cancerului, fumatul trabucului cauzează cancer la nivelul cavităţii bucale, precum și la nivelul laringelui, esofagului şi de asemenea, la nivel pulmonar.

În fiecare gram de tutun fumat, existăexistă o cantitate mai mare de gudron decât în țigarete.

Cu toate acestea, se consideră că fumătorii de trabucuri au un risc mai mic de a dezvolta cancer pulmonar faţă de fumătorii de țigări.

Cercetătorii au constatat că, în comparaţie cu nefumătorii, fumătorii de trabuc au în sânge și în urină concentraţii mai mari de nicotinină.
De asemenea cadmiul conțonut în acestea poate provoca probleme precum: inflamaţii, boli ale rinichilor si boli respiratorii.

Concluzia cercetătorilor a fost că fumatul – fie de trabucuri, fie de ţigări – este nociv pentru sănătate, provocând boli grave. 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here