Un studiu arată că iubitorii de jocuri sunt elevi mai silitori

0
47

Chiar dacă au fost făcute multe afirmaţii negative cu referire la jocurile video iată că acum, acest studiu a demonstrat că acestea pot îmbunătăți anumite aptitudini, cum ar fi multi-taskingul, percepţia, atenţia, sarcini de comutare și de luare a deciziilor.

5225188282_cc1c7fa459_o

Cercetătorii de la Universitatea Princeton şi de la Universitatea din Rochester au fost dornici să afle, dacă jocurile video pot aduce ceva bun, și ei cred că au găsit în sfârșit răspunsul.

Redarea jocurilor de acțiune poate îmbunătăți performanța elevilor, deoarece îmbunătățește capacitățile de a învăța.

În conformitate cu cercetătorul Daphne Bavelier, acest lucru se datorează faptului că jucând astfel de jocuri, creierul nostru devine mai eficient în construirea de modele, sau „șabloane”, care ne permit să anticipăm mai bine ceea ce se va întâmpla în continuare.

Pentru acest studiu, cercetătorii au comparat abilităţile celor care joacă cu regularitate jocuri video de acțiune cu cele ale persoanelor care nu obişnuiesc să se joace pe calculator.

Acest test a fost unul vizual, care a implicat identificarea orientării unor forme neclare pe un ecran. Jucătorii au fost mai buni la acest test.

Analiza ulterioară a relevat faptul că jucătorii au folosit modele mai bune față de cei care nu se jucau.

Apoi, au comparat abilităţile de învățare perceptivă. Jucătorii au evoluat mult mai repede şi astfel, au rezolvat sarcinile mult mai repede.

Potrivit cercetătorului Bavelier, acest lucru demonstrează o „curbă de învățare accelerată”.

Deşi acest studiu poate părea unul serios şi sigur, expertul psiholog Walter Boot atrage atenția că un studiu recent a testat ipoteze similare, dar a ajuns la concluzii total opuse, probabil datorită utilizării unoe modele experimentale diferite.

Acest lucru nu înseamnă că unul dintre cele două studii a fost făcut greșit, ci scoate în evidență, cât de dificil poate fi cercetarea acestui domeniu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here