SeaOrbiter, laboratorul plutitor care ar putea explora oceanele în 2016

0
74


În ciuda faptului că acoperă mai mult de 70% din suprafața planetei noastre, ştim surprinzător de puţine despre oceanele Pământului.

Sea_Orbiter-main

Cu mai mult de 95% din tărâmul subacvatic din lume neexplorat, oamenii de știință știu mai multe despre suprafața Lunii și a planetei Marte decât despre fundul oceanului.

Din cauza presiunilor intense și vizibilităţii reduse, adâncul oceanului este un loc extrem de dificil de studiat, lucru care, ar putea fi schimbat în viitorul nu prea îndepărtat, datorită unui proiect ambiţios a unui arhitect de pionierat, care își va vedea visul cu ochii- un laborator de 50 milioane dolari plutitor.

TahXHhf

SeaOrbiter, nava futuristica, este ideea arhitectului francez Jacques Rougerie.

În timp ce el este cunoscut pentru că a făcut ca visele lui să devină realitate, acest lucru este, de departe, proiectul său cel mai îndrăzneț de până acum.

Ambarcațiunea este doar pe planșetă în acest moment, dar, Rougerie intenţionează să inițieze construcția spre sfârșitul anului.

În timp ce plutește discret în ocean, laboratorul va analiza în mod continuu o multitudine de parametri din mediu fizic şi chimic pentru a ne oferi o perspectivă nouă în ecosistemul oceanului deschis.

Speranţa este ca aceste dispozitive să devină o comoară de informații, cum ar fi, noi forme de viață și organisme microscopice care ar putea fi folosite pentru a trata boli.

PtxG9eP

Biologii marini descoperă aproximativ 2.000 de noi specii care trăiesc în oceanele noastre în fiecare an, dar SeaOrbiter îşi propune ca acest număr să devină chiar mai mare.

Nava va fi echipată cu un laborator umed, în plus scafandrii care trăiesc la presiune atmosferică normală pot explora primii 50 de metri de ocean, iar membrii echipajului care trăiesc într-o zonă specială, sub presiune, pot explora adâncimi de până la 100 de metri pentru perioade lungi de timp.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here