Părerea stupefiantă a preoților ortodocși cu privire la transplantul de organe

0
120

Transplantul de țesuturi și de organe este una din formele de vârf ale practicii medicale contemporane, care transformă suferința în nădejde pentru mai multă viață.

m181

În România, legea prevede posibilitatea prelevării de organe, ţesuturi şi celule de origine umană şi transplantul acestora exclusiv în scop terapeutic și în mod gratuit

Nu de aceeași părere par să fie călugării de la Mănăstirea Petru Vodă care se declară realmente revoltați de această procedură medicală.

„Prin Ordinul 1170 orice cetăţean devine un potenţial donator de organe, iar Ministerul sănătăţii exportator autorizat al acestora, decizia donării de organe revenind oricui (rudă până la gradul 4, medicii curanţi, anestezişti, etc.), fără a fi nevoie de acordul donatorului! … Pe scurt, poporul român e transformat în piaţă de organe. Suntem nu vânduţi ca sclavi, ci omorâţi şi vânduţi bucată cu bucată. Se apropie sfârşitul prorocit de cuvântul Apocalipsei care vorbeşte despre vinderea şi cumpărarea de trupuri și suflete de oameni ”, se arată în articolul „Măcelărirea poporului român”, publicat pe site-ul mănăstirii pe 6 noiembrie.

„Moartea cerebrală nu este moartea persoanei, mulţi comatoşi revenindu-şi la normal, după diferite perioade. Prezentul Ordin înlocuieşte Legea universală cu dogma marxist-darwinistă a materialităţii exclusive a existenţei umane, şi prin urmare este neconstituţional. Acest Ordin scurtează la maxim durata stării comatoase pentru a se putea face măcelărirea persoanei încă vii”, acuză monahii. Aceştia merg mai departe şi compară procedurile guvernanţilor cu măsurile de exterminare a evreilor practicate de nazişti în al doilea război mondial: „Conceptul Ministerului Sănătăţii asupra trupurilor propriilor cetăţeni aminteşte de ideea că trupurile evreilor ucişi la Auschwitz au fost transformate în săpun. Cine ştie la ce vor fi folosite trupurile a 25 de milioane de români, la ce fel de produse cosmetice, şi pentru cosmetizarea cui?”, se întreabă călugării de la Petru Vodă.

În opinia monahilor de la Petru Vodă, donarea de sânge, sau de organe poate fi făcută doar în anumite condiţii: „Atât donatorul, cât şi primitorul să fie creştini ortodocşi; Donatorul să nu moară prin donare; Primitorul să fie în reală nevoie de transplant, altminteri fiindu-i pusă în pericol viaţa”, susţin călugării.

În ceea ce priveşte transplantul de organe, acesta „nu se poate face fără acceptul duhovnicului donatorului şi al duhovnicului primitorului, fiindcă numai preoţii, iar nu mirenii, sunt administratorii Trupului şi Sângelui lui Hristos”, mai spun monahii care concluzionează că „Este antihristic a face comerţ cu trupul dăruit de Dumnezeu”.

Ce părere ai? Are sau nu are dreptate Biserica?

Sursa

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here