El-Arafa sau „Oraşul Morţilor”, locul unde localnicii trăiesc printre morminte

0
72

Oraşul Morţilor, sau Cairo Necropolis (Qarafa, el-Arafa), este o necropolă şi un cimitir islamic mai jos de Mokattam Hills, Cairo. 

10942206583f4205914de1392143910

Acesta aşezare este o reţea densă de morminte care se întinde pe o porţiune mai mare de 6.4 km. Cel mai ciudat însă, este că pe această porţiune oamenii trăiesc şi lucrează, printre morminte.

Unii locuitori spun că sunt aici pentru a fi aproape de strămoșii lor, de la cel mai recent, la cel mai vechi neam. Iar unii locuiesc aici după ce au fost forţaţi să se mute din centru oraşului Cairo datorită demolărilor de reînnoire urbană și a presiunilor de urbanizare.

Alți rezidenți au emigrat de la munca agricolă, în găsirea unui alt loc de muncă.

o-CITY-OF-THE-DEAD-CEMETERY-900

Chiar dacă pare greu de imaginat, locuitorii dorm, se trezesc, muncesc, manancă şi se joacă, zilnic printre morminte. Acest cimitir este aici încă din secolul al VII- lea, motiv pentru care arată diferit faţă de cele cu care suntem noi obişnuiţi, unele cripte fiind construite ca mici căsuţe prevăzute cu grădină.

Locuitorii au tot ce le trebuie, electricitate, apă curentă, dispensar şi poştă. Ţinând cont de ceea ce se întâmplă în Egipt şi Cairo locuitorii se simt, în siguranţă în comunitate şi spun că sunt norocoşi.

Însă nu le este uşor să trăiască printre morminte, mai ales că, datorită lipsei poliţiei în zonă mortalitatea creşte de la an la an, motiv pentru care spaţiul de locuit se micşorează şi au din ce în ce mai mulţi vecinii morţi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here