O nouă „armură” face ca bateriile să poată fi înghiţite în condiții de siguranță

0
86

Înghiţirea bateriilor în mod accidental se întâmplă mai des decât ai crede, mai ales în cazul bateriilor mici, pentru ceasuri, calculatoare sau lanterne mici.

MIT-Battery-02

Aceste baterii trimit într-un an mai mult de 4.000 copii la camera de urgență. Nu numai că se pot sufoca cu ele, ci chiar mai mult, bateriile ingerate pot deteriora esofagul și tractul digestiv atunci când se produce un scurt-circuit datorită salivei și fluidelor intestinale.

Pentru a încerca să prevină aceste leziuni, cercetătorii au dezvoltat în prezent o acoperire sensibilă la presiune, impermeabilă pentru bateriile care îşi păstrează încă funcția lor inițială de a alimenta dispozitivele noastre mici.

Bateria se oprește să genereze electricitate dacă este înghițită. Cinci miliarde de baterii tip buton sunt produse în fiecare an și, în plus, acestea devin din ce în ce mai puternice.

Un nou înveliş pentru baterii a fost dezvoltat de echipa lui Robert Langer, de la Harvard Jeffrey Karp, şi este compus dintr-un compozit cuantic de tunel (QTC), un material frecvent utilizat în tastaturi de calculator și ecrane tactile.

Materialul cauciucului siliconic este încorporat cu particule metalice, care nu pot efectua un curent electric.

QTC servește ca un izolator în toate mediile de joasă presiune atunci când nu este comprimat. Se atașează electrodul încărcat pozitiv a bateriei cu o pastă de argint, conductoare.

Echipa, de asemenea, a calculat cu cât de multă presiune s-ar confrunta bateria în interiorul tractului digestiv.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here