0 Shares 90 Views

Vinul se va vinde mai scump anul acesta

Crina Oct 28, 2014
0 91

Datorită condiţiilor meteo din acest an producţia de struguri a scăzut cu mult faţă de anul trecut în România, motiv pentru care vinul va fi mai scump.

wine-making

Anul acesta România ocupă locul a 12-lea în topul producătorilor de vin pe plan mondial chiar dacă recolta de struguri a scăzut cu 20% fata de anul 2013.

Franța a redevenit în 2014 cel mai mare producător mondial de vin, cu 46 milioane de hectolitri, în creștere cu 10% faţă de anul 2013 şi astfel a depăşit Italia și totodată Spania.

„Avem un an atipic. 2014 este un an cu o producție diminuată față de 2012 cu 25%. Vreau să punctez că anul 2013 a fost un an cu o producție de struguri și de vin foarte mare și de aceea nu facem referire la anul de producție 2013. Au fost regiuni viticole afectate de grindină, cu preponderență Banat, Mehedinți, Drăgășani și Tulcea. Precipitațiile au fost duble cantitativ față de anul precedent, iar acest lucru a îngreunat campania agricolă în general, de la tratamente până la cules. Culesul strugurilor este întârziat cu două săptămâni față de o perioadă normală”, a precizat Ovidiu Gheorghe directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului (PNVV).

Preţul unui litru de vin este în jur de 6 lei şi până de Crăciun este posibil ca acestea să crească considerabil.

Sursa: Observator

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category