Cum să-ți iei autoturism prin programul „Prima Mașină”

0
51

Prin programul „Prima Mașina” va fi stimulată achiziția de autoturisme noi, mai sigure în trafic și mai puțin poluante și se va dezvolta producția locală de autoturisme.

cars

Ai între 18 şi 35 de ani, dar nu ai deţinut niciodată maşină? Acum îţi poţi lua una la un preţ preferenţial, care să nu depăşească, însă, 14.000 de euro, prin programul „Prima Mașină”.

Programul este destinat în principal tinerilor angajați, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care vor avea prioritate, dar şi altor categorii de vârstă.

Garanţia statului va acoperi maximum 50% din valoarea creditului acordat în cadrul programului, diferenţa fiind reprezentată de autoturismul cumpărat. Valoarea creditului va fi de maximum 50.000 de lei plus TVA (14.000 de euro), la care se adaugă costul poliţei CASCO pentru primul an.

Avansul minim solicitat de bănci beneficiarului va fi între 5% şi 10% din valoarea creditului, adică 700-1.400 de euro, iar costul total al finanţărilor garantate de stat nu va depăşi ROBOR la 3 luni, plus o marjă de 3%. Durata maximă a perioadei de creditare va fi de 84 de luni.

Astfel, dacă banca va acorda un împrumut maxim de 62.000 de lei, plus polița CASCO pentru primul an, rata lunară pentru un credit pe șapte ani va fi de 900 de lei, cu un avans cuprins între 5 și 10%.

Dincolo de avantajele pentru cumpărător, autoritățile își propun să încurajeze achiziţia de maşini noi, mai puţin poluante, şi să stimuleze producţia locală de autoturisme.

Condițiile pe care beneficiarul programului „Prima Mașină” trebuie să le îndeplinească sunt urmatoarele:

– la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere, că nu a mai deținut în proprietate un autoturism – bun nou;

– nu înregistrează obligații de plată restante la bugetul general consolidat;

– nu înregistrează restanțe la plata altor credite bancare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here