0 Shares 97 Views

Iată ce trebuie să faci pentru ca CV-ul tău să fie remarcat

Crina Oct 22, 2014
0 98

De cele mai multe ori rămân posturi neocupate deoarece nu există candidaţi care să îndeplinească cerinţele angajaţilor.

15468283-cv-curriculum-vitae-concetto-di-tag-cloud-parola-su-sfondo-bianco
Specialiştii de recrutare analizează foarte rapid un CV deoarece trebuie să se uite peste multe într-o zi, motiv pentru care CV-ul trebuie să fie foarte bine pus la punct: „Unui recruiter îi ia între şase şi opt secunde să scaneze CV-ul unui potenţial candidat“, explică Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare.

În ultimul timp persoanele cu vârsta trecute de 40 ani vor să se reprofileze datorită nevoii unei schimbări, stresului şi diverselor nemulţumiri, însă acest lucru este extrem de dificil:

„Dacă ai prea puţină experienţă nu e bine. Dacă ai prea multă experienţă, iar nu e bine. Lucrez de 10 ani în domeniul bancar, dar acum îmi doresc un alt job, eventual în domeniul relaţiilor cu clienţii. Am venit la târg pentru a vedea oferta companiilor. Este interesantă, dar din păcate au prea puţină deschidere când vine vorba să angajeze persoane trecute de o anumită vârstă“, ne spune dezamăgită Andreea din Bucuresti.

De asemenea, tinerii fără experienţă au şanse mici de angajare: „Am absolvit o facultate cu profil tehnic din Bucureşti, dar am găsit o singură companie dispusă să mă cheme la interviu. Este adevărat că nu am experienţă în domeniu. Sunt inginer după finalizarea studiilor“, a mărturisit Vlad, un tânăr de 26 de ani din Bucureşti.

Iar în acest domeniu se mai fac angajări însă sunt domenii precum cele din domeniul economic care caută doar persoane experimentate şi cu greu angajează pe cineva care nu are nici un fel de experienţă în domeniu.

Cum spuneam mai sus, de obicei nu se analizează mult un CV ci se uită doar la ce îi interesează, dacă informaţia nu e vizibilă atunci ai pierdut din start şansa la concurs : „Spre exemplu, dacă angajatorul caută vorbitori de limba germană, iar candidatul este un bun cunoscător al acestei limbi, este important să treacă informaţia foarte sus în CV, pentru ca ea să le atragă informaţia recruiterilor. Astfel, candidatul are mai multe şanse să fie selectat pentru un interviu“, a explicat Chicioreanu, un alt specialist în recrutare.

De asemenea pentru a nu încărca un CV nu este important să treci toate locurile de muncă pe care le-ai avut, ci doar pe cele pe care le consideri relevante pentru postul la care aplici. „Cel mai adesea, CV-urile conţin informaţii foarte generale şi nu sunt construite pentru un anumit job. Prin urmare, e important ca atunci când ajungi acasă să retrimiţi CV-ul, completat în funcţie de cerinţele angajatorului“, a completat Chicioreanu.

Sursa: Adevarul

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category