0 Shares 116 Views

Un nou tratament ar putea schimba radical viaţa celor cere suferă de diabet zaharat

Crina Oct 18, 2014
0 117

Iată că a apărut un tip de terapie care ar putea ajuta bolnavii de diabet. Această boală se caracterizează prin faptul că pancreasul produce insulină, uneori chiar mai multă decât în mod natural, insă organismul capătă rezistenţă la efectele insulinei şi astfel ia naştere un deficit de insulină.

diabet-zaharat

Acest tratament presupune aplicarea unei lumini de culoare albastre atunci când pacientul are nevoie, la nivelul abdomenului. Această lumină va stimula producerea de insulină şi se va opri în momentul în care lumina nu funcţionează. În acest mod oamenii vor avea control asupra nivelului de zahăr din organism.

„În principiu, acest tip de terapie permite un control mai bun al glicemiei, deoarece poate fi activat pentru o perioadă scurtă de timp și numai când este nevoie, de exemplu, după o masă”, a declarat David Hodson, coordonatorul studiului.

Din păcate medicamentele folosite în prezent pentru tratarea diabetului au efecte secundare destul de importante asupra rinichilor, ochilor, inimii, creierului şi uneori determină secreţia unei cantităţi mult prea mari de insulină.

Acest tratament este încă în probe, nu sunt cunoscute încă efectele pe care le are pe o perioadă lungă de timp, însă sunt speranţe că acest tratament poate fi un pas important pentru vindecarea bolnavilor cu diabet de tipul 2.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category