0 Shares 76 Views

Ebola este de neînvins

admin Oct 15, 2014
0 77

Virusul Ebola a fost identificat pentru prima dată în 1976, în două focare simultane în Nzara (Sudan) și Yambuku (Republica Democrată Congo). Yambuku este situat în apropiere de râul Ebola, de unde vine numele bolii.

Ebola_virus_virion

Pe 30 septembrie 2014 a fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul Ebola în Statele Unite, pacientul fiind spitalizat în Texas; bolnavul este un bărbat, care a călătorit în Liberia.

În momentul de faţă sunt înregistrate aproximativ 9000 de cazuri de infectaţi cu această epidemie, dintre care 4500 au decedat.

Această situaţie depăşeşte cu mult autorităţile. În fiecare săptămână în Africa de Vest apar între 5.000 şi 10.0000 de cazuri.

„Ebola are o lungime avans înaintea noastră”, a declarat Anthony Banbury, şeful misiunii Naţiunilor Unite.

Acest virus avansează extraordinar de repede, motiv pentru care spitalele şi personalul nu mai fac faţă. Această situaţie poate fi cea mai gravă de până acum.

„Dacă Ebola câştigă, noi, popoarele Naţiunilor Unite, vom pierde enorm(…) Fie vom opri Ebola acum, fie va trebuie să ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, pentru care nu avem un plan”, a declarat Anthony Banbury.

În culmea acestor date Banbury susţine că va face tot ce îi stă în putinţă să ţină pasul cu această boală. „Există multe veşti proaste în legătură cu Ebola, dar vestea bună este că ştim cum să o oprim”, a precizat Banbury.

Sursă: Wikipedia

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category