0 Shares 75 Views

Se întâmplă în România: a plătit 18 ani pensie alimentară pentru un copil care nu era al lui

admin Oct 12, 2014
0 76


Întrega poveste a început în 1986. Student la acea vreme Adrian Ciungu, a fost înștiințat de vosta lui iubită de care se despărțise, că este însărcinată și că el este tatăl copilului.

pensiealimentrara

La doar cei 19 ani pe care îi avea atunci, lui Adrian Ciungu a început să-i fugă pamântul de sub picioare la aflarea veștii. Viața lui s-a schimbat brusc. A intrat în depresie, s-a îmbolnăvit, a renunțat la facultate.

Cu toate că era convins că nu el este adevăratul tată al copilului, în urma unui proces a fost obligat să plătească pensie alimentară timp de 18 ani, până în 2004.

Pe vremea comunismului a dat 400 de lei pe lună, apoi, după Revoluție, a dat un sfert din salariu.
În 2010 și-a găsit presupusul fiu și i-a făcut un test ADN, iar rezultatul a arătat că nu el e tatăl. A mers din nou în instanță și a cerut să primească înapoi cheltuielile de judecată, banii pe care i-a dat pe expertize și testele de paternitate.

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești a decis definitiv ca statul să-i acordă doar despăgubiri morale, nu și materiale, iar Adrian Ciungu e hotărât să meargă cu cerere sa la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category