0 Shares 134 Views

Kayaköy, un oraş fantomă plin de istorie

Crina Oct 09, 2014
0 135

Kayaköy se află situat la estul Turciei şi este o zonă părăsită încă din anul 1923, motiv pentru care, acum, această zonă îţi oferă o imagine antică, plină de istorie, o imagine impresionantă.

Ghost_town_Kayakoy_IMGP8851

Inițial, construit în anii 1700, oraşul numit Karmylassos în limba greacă a avut peste 20.000 de locuitori greci ortodocși. Primul Război Mondial și prăbușirea Imperiului Otoman au dus ca locuitorii acestei aşezări să se împuţineze.

Pierderea răsunătoare a grecilor în acest război s-a încheiat cu violență și răzbunare. Sute de mii de greci au fugit de violențele din Turcia.

Kayaköy_inside_church

La sfârşitul războiului greco-turc (1920-1922),în urma schimbului de locuitori, oraşul a fost părăsit de un număr impresionant de greci creştini, astfel că a fost abandonat în întregime.

În Kayakoy, a cărui nume original este Livissi, aproximativ 350 de case stau acum goale, fără acoperiș, împreună cu două biserici ortodoxe grecești și multe fântâni.

Ierni aspre și vânturi puternice au dezbrăcat clădirile până la ruine, făcând orașul o atracţie antică, un muzeu privat, așa spune povestea orașului.

Ghost_town_Kayakoy_IMGP8801

Tot ce este în acest oraş este momentan protejat de către Guvernul turc, iar pe viitor aceştia vor să construiască spaţii pentru cazarea turiştilor, astfel încât această zonă să devină un punct important pentru turismul din Turcia.

Sursa

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category