0 Shares 106 Views

Un vierme poate fi soluţia combaterii obezităţii

Crina Oct 08, 2014
0 107

Obezitatea este o problemă din ce în ce mai des întâlnită în toată lumea. Interesant este că soluţia contra acesteia poate veni de la un vierme.

o-CHILDHOOD-OBESITY-facebook

Sean Curran, profesor la Davis School of Gerontology şi la Keck School of Medicine împreună cu cei de la Universitatea Southern California din Los Angeles au găsit o soluţie pentru ca numărul de obezi să fie redus substanţial şi într-un mod rapid, cu ajutorul unei gene găsită la aceşti viermi.

O mutaţie a acestui vierme face în aşa fel încât, oricât ar mânca să nu se îngraşe niciodată, motiv pentru care, cercetătorii caută acum modalităţi de a face o pilulă care te ajută să nu te mai îngraşi oricât de mult ai mânca.

Este vorba de viermii din specia din specia Caenorhabditis elegans care au o genă numită SKN-1, o genă care se găseşte şi la oameni, însă sub denumirea Nrf2, lucru care arată că beneficiile pe care această genă o aduce viermilor poate fi adusă şi oamenilor.

Ceea ce intenţionează să facă cercetătorul va putea schimba lumea din acest punct de vedere. Ca prim pas acesta va face experimente pe şoareci, iar dacă va funcţiona, produsul va fi scos pe piaţă.

Companiile farmaceutice au început şi ele să facă studii pentru a scoate la rândul lor medicamente care să acţioneze asupra Nrf2 şi astfel să împiedice procesul de îmbătrânire.

Însă, profesorul Curran declară că există şi riscuri de a dezvolta nişte forme de cancer extrem de agresive.

Sursa: Daily Mail

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category