0 Shares 136 Views

Broccoli poate împiedica accidente vasculare cerebrale şi atacurile de cord

Crina Oct 08, 2014
0 137

Broccoli este bogat în sulforafan, care ajută la menținerea arterelor libere. Acest lucru, probabil că nu va încuraja copiii să-l mănânce, însă este bine de ştiut că această legumă poate fi înlocuită şi de varză, gulii şi conopidă.

BroccoliCheeseSoup2

Descoperirea oamenilor de ştiinţă de la Imperial College din Londra ar putea face ca pacienţii bolnavi de inimă să fie trataţi cu aceste plante.

Profesorul Peter Weissberg, director medical al British Heart Foundation este care a finanţat cercetarea a declarat: „La fel ca si dovezile care spun că trebuie să mâncăm de cinci ori pe zi, biochimia a dezvăluit în această cercetare că aceste alimente pot preveni sau reduce atacurile de cord şi accidente vasculare cerebrale. „

Cercetătorii au descoperit că arterele îndoite sau ramificate sunt mai sensibile la boli, datorită lipsei unei proteine numite Nrf2.

În contrast, porțiunile drepte ale arterei sunt protejate de proteină, care împiedică celulele să devină inflamate. Cercetătorii au descoperit că sulforafanul conţinut de către broccoli reactivează proteina Nrf2.

Constatări, de la un studiu pe şoareci, sunt publicate în revista Arteriosclerosis Thrombosis and Vascular Biology .

În următoarea lor etapă de cercetare, anchetatorii vor afla dacă folosind sulforaphane ca un tratament, se poate reduce progresia bolii.

„Sulforaphane se găsește în mod natural în broccoli, deci următorii pași includ testarea dacă pur și simplu mâncând broccoli, sau alte legume din această familie, are acelaşi efect protector”, declară profesorul Peter Weissberg.

„Avem, de asemenea, nevoie pentru a vedea dacă compusul poate reduce progresia bolii în arterele afectate”, adăugă acesta.

Însă efectele asupra sănătăţii ale acestei legume nu se opresc aici, acestea fiind recunoscute pentru stimularea reparării ADN-ului şi celulelor care pot deveni canceroase.

De asemenea, alte dovezi sugerează că acest consum de broccoli ajută la inversarea daunelor cauzate de diabet zaharat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category