0 Shares 376 Views

Acest bărbat a declarat că are 179 ani şi de atunci internetul este împânzit de această ştire. Însă este oare adevărată vârsta lui?

Crina Oct 07, 2014
0 377

Mahashta Murasi, un cizmar retras din nordul Indiei, susține că el a fost născut în ianuarie 1835, făcându-l nu numai cel mai bătrân om de pe pământ, dar şi omul care a trăit cel mai mult din toate timpurile.

MMurasi179

Potrivit oficialilor indieni, omul a fost născut acasă, în orașul Bangalore pe 06 ianuarie 1835 a lucrat ca cizmar în oraș până în 1957 şi s-a retras la vârsta de 122.

„Am fost în viață atât de mult, încât majoritatea nepoților mei sunt morţi de ani de zile”, a explicat domnul Murasi.

„Într-un fel moartea a uitat de mine … Și acum nu există aproape nici o speranță. Uită-te la statistici, nimeni în trecut nu a trăit mai mult de 150 ani, cu atât mai puțin 170. În acest moment, cred că sunt nemuritor sau ceva” declară acesta.

Certificatul de naștere pare să confirme versiunea lui, dar, din păcate, nici un examen medical nu poate confirma spusele lui. Ultimul doctor pe care Muraşi la vizitat a murit în 1971, astfel încât nu există informații disponibile despre fișele sale medicale anterioare.

Articolul circulă pe multe site-uri, în toată lumea, însă nu există dovezi că aceste date sunt reale. Totul a pornit de pe un site cunoscut pentru articolele de ficţiune publicate şi anume, worldnewsdailyreport.com.

Însă, să presupunem că World News Daily Report nu a inventat această poveste. Ar fi fost posibil ca această poveste să fie adevărată? Ar putea cineva trăi 179 ani? De ce a ieşit la lumină doar acum?

Ei bine, au existat cazuri de vârstă extreme raportate. Cu toate acestea, se demonstrează în cele din urmă că sunt cazuri de exagerare a vârstei, un fenomen bine cunoscut.

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ei de multe ori încep să exagereze cu privire la vârsta lor, şi de cele mai multe ori autorităţile folosesc asta ca o strategie pentru a consolida statutul lor în cadrul comunității.

Această strategie funcționează bine mai ales atunci când nu există înregistrări referitoare la naşterea omului la care se face referire. Au fost multe astfel de cazuri, însă cel mai cunoscut este cel care a avut loc în anul 1970, în orașul Vilcabamba, unde numeroase persoane au pretins că au vârste mai mari de 120 ani, însă cercetări ulterioare au discreditat spusele lor, nici unul dintre ei nu aveau o vârstă mai mare de 96 ani.

Cea mai bătrână persoană din istorie, a cărui vârstă a fost bine documentată, a fost Jeane Calment de Franța, care a împlinit vârsta de 122 şi a decedat în 1997.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category